zaterdag 12 januari 2019

Weerbericht Oostenrijk


De laatste dagen werden we overdonderd met prachtige, maar toch ook verontrustende beelden uit Oostenrijk: wegen die volledig afgesloten zijn, extreem lawinegevaar, pakken sneeuw, hermetisch afgesloten dorpen, ... Niet zo'n toffe verslaggeving als je weet dat zoon- of dochterlief binnen 1 week ook naar daar vertrekt! Wij begrijpen heel erg goed jullie ongerustheid!
Gelukkig hebben wij erg goeie bronnen ter plaatse en zij kunnen ons wat aangepaste (en iets minder sensationele) info geven.
Gisterenavond is onze Axionbegeleider aangekomen in het dorp na een rit van "slechts" 10 uur met de wagen. Supervlot rijden zoals gewoonlijk, was niet helemaal mogelijk, maar de wegen zijn volledig vrij en ook rond München was de weg goed berijdbaar. Hij reed vlot tot in St. Martin en is uiteraard ook superblij met de massa sneeuw die naast de weg ligt. Skiën zullen we dus zeker kunnen! Joepie!!
Ook het lawinegevaar waarover sprake is in het nieuws, is niet van toepassing op ons dorp. Wij hebben helemaal niet zo'n grote lege vlaktes waardoor de sneeuw zou kunnen gaan schuiven. Een hele geruststelling dus! De hoofdbaan van het dorp is ook helemaal geruimd. Ons hotel is gelegen vlak naast deze weg, dus een bergweg moeten wij met onze bus ook niet nemen. Het hele dorp is ook continu in de weer met typische grote ruimmachines om de baan/banen sneeuwvrij te houden. Dit is trouwens ook de hoofdbaan waar hulpdiensten langs moeten rijden om verder gelegen dorpen te bereiken. Ook weer een geruststelling dus!
Met deze info hopen we jullie een beetje gerustgesteld te hebben. Wij houden het uiteraard ook volop mee in de gaten!

Veel succes nog met het verder aftellen naar vrijdag! Nog 6x slapen! :-)

Het snowteam (dat er HELEMAAL klaar voor is!!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten