zaterdag 19 januari 2019

Dag 1 - zaterdag

Hier zijn we weer.  Wat vliegt zo'n jaar toch weer voorbij!  Enkel de vroege periode zijn we niet zo gewoon.  Toch snel, zo vlak na de feestdagen.  Na een lange, maar vlotte busrit konden we eindelijk die metershoge sneeuw met eigen ogen aanschouwen.  Wat was dat!?  Waanzinnig mooi!  Het is wel even zoeken naar de huizen, maar die zullen we de komende dagen nog wel vinden ;-)

Qua veiligheid zit het hier ook wel snor!  De muren van sneeuw zorgen ervoor dat de kids gescheiden van de straat kunnen wandelen.  De massa sneeuw op de daken zorgt voor prachtige foto's en de zon doet daar nog een schepje bovenop.  Morgen meer van dat! 

Na het inrichten van onze kamers, pasten we in groepjes ons skimateriaal.  Dat lukte bij de ene al wat vlotter dan de andere.  Maar uiteindelijk had iedereen wél twee dezelfde schoenen aan... Hahaha!  Onder deskundige begeleiding van onze meester sjeesden we al vlot zelfstandig de eerste helling naar beneden.  De juffen stonden paraat voor het nemen van de foto's (in de ijzige kou) en het maken van een eerste filmpje (dat blijkbaar slechts deels op facebook verschenen is... té groot misschien, sorry).  

Het plaatselijke krantenwinkeltje had vandaag ook een topdag!  Ruim 200 kaarten gingen al de deur uit.  's Avonds zetten we ons rustig aan het schrijven hiervan.  Houd jullie brievenbussen dus maar in de gaten!  Ook de mailtjes stromen ondertussen vlot binnen en worden vanavond voor het eerst geprint.  De nieuwe cartridge moest even op gang komen, maar is nu weer helemaal in de juiste mood!

Oh ja, vertelden we al iets over ons menu?  Vanmiddag kregen we een heerlijke spaghetti voorgeschoteld.  Traditiegetrouw aten we 's avonds een zelfgemaakte "club".  Er werd nogal gesmuld!! 

Morgen spelen we trouwens een gloednieuw dorpsspel. De voorbereidingen worden nu reeds getroffen... dat belooft!  

3 opmerkingen:

  1. Fijn om te lezen dat alles daar goed gaat. Bedankt om ons zo goed op de hoogte te houden. Groetjes van mama van Lucasz

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn ! Veel plezier ! Mama Wies 6A

    BeantwoordenVerwijderen