dinsdag 4 februari 2020

Dag 4 - Dinsdag

Het weerbericht dat al enkele dagen aangekondigd werd, werd vandaag absolute werkelijkheid: kouder, sneeuw, vééééél wind, ... SCHITTEREND!!  Hierop hoopten we toch, want het werd stilaan tijd dat het sneeuwtapijt terug aangevuld werd.  Daarover mogen we nu alvast niet meer klagen.  Op 2 uur tijd viel er meer dan 10 cm bij!  

Iedereen stond vandaag voor de tweede keer op de latten en ondanks de winterse omstandigheden, hebben ze dat prima gedaan!  De lift was in de namiddag even gesloten wegens té veel wind, maar na een uurtje geduld (en een klein beetje bedelen) schoot ze weer in gang.  Joepie!  Stilstaan in dat stormweer was voor ons geen optie: wij gingen er tegenaan zodat we morgen zeker de lift op kunnen!  Ploegen, bochten maken, stoppen en weer gas geven, kunnen we ondertussen allemaal.

Wij lieten ons nergens door tegenhouden en deden vandaag ook al meteen onze langste en strafste wandeling: de Höll Alm!  Waaaaw!  6 km in de kuiten, dat zullen we morgen misschien wel voelen.  Niet erg!  Wij kunnen daartegen ;-)

Van zagers en klagers hebben we helemaal geen last dit jaar.  Integendeel!  Er wordt nogal gestapt!  En dat in deze barre omstandigheden... toppie!  Ook het naar beneden glijden op schepjes en mattekes ging redelijk goed.  Oef!

Vanavond is het voor ons een beetje rustiger: de monitoren hebben de avondactiviteit overgenomen en zijn daar momenteel volop mee bezig!  Meer kunnen we daarover niet zeggen.

Morgen trekken we naar de overkant van het dorp om de verse sneeuw te trotseren.  Dat we helemaal droog terugkomen, is nog niet zeker.  Lang leve de diepsneeuw!  













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten