zaterdag 1 februari 2020

Dag 1 - Zaterdag

Het is bijna niet te geloven, maar er is alweer een jaar voorbij!  Waar is die tijd naartoe?

Na het aantrekken van onze mooie T-shirts en het achterlaten van een laatste plasje, namen we afscheid van het thuisfront en settelden we ons in onze sjieke reisbus. 
De laatste tranen verdwenen opmerkelijk snel en maakten plaats voor gezellig gekeuvel, al dan niet vergezeld van snoep, chips, popcorn, cornflakes, kebab, worstenbrood, ...  MOET kunnen!

Daarna volgden we onze eerste schansspringlessen met de film "Eddie, the Eagle".  Het inlevingsvermogen was groot!  Niet iedereen haalde het einde van de film, want de moeheid sloeg toe.  Het was namelijk een lange en spannende dag geweest, niet?  

Rond middernacht hielden we nog een korte plaspauze en nadien reden we in rechte lijn door tot 's morgensvroeg.  Net voorbij de Oostenrijkse grens strekten we nog even onze benen en bezochten we (zoals vele anderen) de plaatselijke sanitaire voorziening.  Druk dus!

Daarna was het hoogtijd voor de langverwachte kamerverdeling, naar jaarlijkse gewoonte professioneel voorgelezen door juf Christel.  Spannend moment!  Deze verdeling werd onthaald met een kort applaus.  Iedereen tevreden dus!

Rond 9.10 uur kwamen we aan in ons dorp.  Het mistige weer maakte al heel snel plaats voor een stralende zon.  Dit zien we graag!!  Van een meevaller gesproken: we konden al onmiddellijk naar onze kamers.  Tijd dus om uit te pakken en alles te etaleren wat in onze valies verstopt zat!  

Verder wrongen we ons allemaal in onze skibotten en helm en ploeterden we nog wat in de sneeuw.  De eerste natte schoenen staan ondertussen al enkele uren op de verwarming.  Komt ook weer helemaal goed! ;-) 

Na het schrijven van de eerste kaartjes en brieven en na het invullen van ons dagboek en het spelen van wat spelletjes, doken we er zeer op tijd in!  Morgen willen we fit zijn voor onze eerste echte skiles!  Adios!






































Geen opmerkingen:

Een reactie posten